Cliniclands Praktisk guide - Endodonti

KAPITTEL 2 isolering

Bra sikt er viktig ved rotkanalbehandling. Ved å bruke et par forstørrelsesbriller eller et behandlingsmikroskop ser du rotkanaler veldig detaljert på grunn av den store forstørrelsen og belysningen. Dermed øker også sjansen betydelig for å oppnå et godt behandlingsresultat.

Henry Schein Dental Dam lateks

Et aseptisk arbeidsområde er avgjørende for å lykkes med rotkanalbehandling. Standarden her er å bruke en kofferdam. Foruten å sørge for et tørt arbeidsområde, vil man med en kofferdam unngå at små instrumenter svelges, samt at en kofferdam gir høyere arbeidskomfort for både pasient og behandler. Kofferdam finnes i ulike farger og tykkelser. Den mest praktiske kofferdamen er en lateksduk på 15x15 centimeter. Til pasienter med lateksallergi finnes lateksfri kofferdam av vinyl eller silikon.

Fordelen ved bruk av forstørrelse og lys viser seg spesielt ved • lokalisering av kanalinnganger som er vanskelige å komme til, • ved søk etter fraktur, • synliggjøring av perforeringer, • synliggjøring av krumninger og oppsplittede kanaler,

• synliggjøring av ovale kanaler • fullstendig fylling av kanaler, • behandling av en åpen apex, • fjerning av gammelt rotkanalmateriale, samt • fjerning av ødelagt rotkanalinstrument.

9002650 / 9002651 / 9002652 Veldig tøyelig kofferdam i lateks, grønn. Mål: 15x15 cm

Henry Schein Dental Dam ikke lateks 5701396

Sigma Dental Orascoptic XV1 LED belysningssystem Innovasjon, funksjon, kvalitet og komfort. Forstørrelse og belysning i et og samme produkt.

Kofferdam, lilla, 15x15 cm, medium, lateksfri, høy riftmotstand, høy

duktilitet, uten pudder. Pakke med 30 duker.

LED-systemet garanterer jevn lysintensitet, forstørrelse gir perfekt sikt. Takket være en innovativt berøringsfølsom justering rett på rammen, er det enkelt å justere lysstyrken.

Henry Schein Kofferdam-hulltang Ainsworth 1043375 Henry Schein Kofferdam-hulltang Ivory 1045702

Åpningen i kofferdamen ved behandlingsstedet lages med en kofferdam-hulltang eller en perforator (Ainsworth- eller Ivory-perforator). For perfekt omslutning av kofferdamen er det viktig at hullet er så lite at det ikke blir noen rift i det. For å lage hullet på riktig sted på kofferdamen, er det praktisk å bruke en kofferdammal med et bitediagram.

XV1 kan justeres til følgende forstørringsgrader: 2,5/3,0/3,5/4,5/ 5,5/EyeZoom/EyeZoom Mini.

Klikk her for mer informasjon om Orascoptic XV1 LED

Endozoom Mikroskop

Global Mikroskop

HuFriedy Kofferdammall RTDUNIV 6118298

Henry Schein Kofferdamramme 9006436

Rammen kofferdamen spennes på kommer i plast eller metall. Foruten løse rammer finnes også anatomisk utformede rammer samt kofferdam med integrert ramme.

Hager & Werken Fit Kofferdamramme

1 stor 1584189

Coltene Hygenic Flexi Dam ikke lateks 240748 Veldig tøyelig kofferdammateriale med integrert ramme.

Her finner du mer informasjon om hvordan man setter sammen de perfekte forstørrelsesbrillene: https://www.orascoptic.com/products/loupes/loupe-builder

Bestill online via www.cliniclands.no eller per telefon 23966663

Praktisk guide Endodonti 2022

4

5

Powered by